Når jeg tenker tilbake på året som gikk, må jeg nesten klype meg litt i armen for å forstå at alt det fine som skjedde, faktisk er på ekte. 2016 er det året som hittil har vært det største, beste og mest givende på alle mulige måter, så jeg tenkte en liten oppsummering var hyggelig selv om den kanskje kommer litt i seneste laget etter normen.

Januar
_________________________________________________________________________________________

Dette ble en måned preget av mye venting. Jeg var sprenggravid, stor og tung, og veldig, veldig lei. Disse fire ukene var de lengste ukene i mitt liv, og det virket som de aldri skulle ta slutt. Å få møte den lille etterlengtede datteren vår virket nesten fjernere enn noen gang. Utover dette var det virkelig ikke mye som skjedde, jeg hadde ikke overskudd og ville helst bare ligge rett ut på sofaen hele dagen. Jeg pløyde meg vel igjennom hele Downton Abbey i løpet av disse ukene, mens jeg satt i sofaen å strøk og brettet babyklær og gjorde klesskapet klart.  Og så vasket jeg vel huset et par ganger i uka, hadde et enormt behov for å ha det rent og ryddig til enhver tid.

Februar
___________________________________________________________________________________________

04. februar 2016 var den dagen hvor Andreas og jeg opplevde kanskje det største noen mennesker kan oppleve, vi ble foreldre sammen. Vi fikk ei nydelig, velskapt og helt perfekt lita jente som har fylt livene våre med så mye glede og lykke at det er vanskelig å forestille seg at noe noen gang skal kunne toppe denne dagen.

Vi var på nyfødtfotografering og fikk med oss en haug av nydelige bilder hjem igjen. Vi var i studio i tre timer, og Linde sov seg gjennom hele fotoseansen foruten om en liten amming. Og så avsluttet hun det hele med å tisse på pappaen sin da vi tok de aller siste bildene uten bleie, haha.

Jeg hadde min første morsdag, og jeg laget en hyggelig Valentine´s middag for Andreas og meg.

Mars
_______________________________________________________________________________________________

Vi ble lei av å være hjemme, så vi reiste på langhelg til min familie i Trondheim. Dette ble deres første møte med barnebarnet, så det var veldig hyggelig. Etter et par dager hjemme igjen, kjedet vi oss på nytt, så vi reiste til Trondheim igjen. Dette høres bare rotete ut, hehe, men vi måtte hjem da Linde hadde 6-ukerskontroll på helsestasjonen og skulle få vaksine, derav så mye frem og tilbake.

Resten av måneden brukte vi mye tid på å trille turer og bare være hjemme og slappe av og kose oss.

April
__________________________________________________________________________________________

Det begynte endelig å bli vår i lufta, og vi var mye ute å trillet. Jeg gikk en del opp til Sognsvann og rundt, vi var i Frognerparken, og  Botanisk Hage, i tillegg til alt for mye trasking i bygater.

Ellers var denne måneden i stor grad preget av planlegging, og den 24.04 avholdt vi dåp i Ski Kirke for vår lille Linde Olivia. Dagen ble akkurat som jeg hadde sett for meg, og det var så hyggelig.

Mai
________________________________________________________________________________________________

I mai var det ikke så veldig mye spesielt som skjedde, men vi feiret vår første 17. mai med baby. Vi var sammen med foreldrene til Andreas i Ski. Linde var jo bare 3,5 måned så hun forstod nok ikke så mye av det som skjedde rundt henne, men vi syntes det var hyggelig :-)

Juni
______________________________________________________________________________________________

Andreas sin beste venn giftet seg, så vi reiste til Stavanger for å feire den store dagen med brudeparet. Linde var are fire måneder og jeg fullammet, så det var helt uaktuelt å reise fra henne så lenge, så foreldrene til Andreas var så snille å bli med oss så de var barnevakt under bryllupet.

Senere reiste vi til Sverige for å besøke noen fine mennesker. Dette ble Linde sin første lange biltur, men det gikk overraskende bra. Hun er nemlig ikke så vant til å kjøre bil, så det er egentlig noe hun ikke er så veldig glad i, og det har bare blitt verre ettersom tiden har gått.

Juli
_______________________________________________________________________________________________

Med juli kom virkelig sommeren, og vi tilbragte mange dager i parken. Vi satte oss til i skyggen, og Linde hadde med seg UV-teltet sitt. Det ble mange middager bestående av grillmat, i all hovedsak pølser.

August
_______________________________________________________________________________________________

Vi reiste på vår første ordentlige feire. Turen gikk til Kreta, og vi hadde ei kjempefin uke. Linde var til og med så heldig at bestemor og bestefar dukket opp, så da ble det en real familieferie.

 

September
_________________________________________________________________________________________

I september var det ikke noe spesielt store ting som skjedde. Vi begynte å gå en del i åpen barnehage, og av den grunn var vi mye syke. Den ene avlastet den andre med sykdom, så vi rakk ikke å gjøre så veldig mye utenom. Men vi kom ordentlig i gang med fast føde, og Linde fikk smake på veldig mye for første gang.

Oktober
______________________________________________________________________________________

Med oktober kom den sure høsten, men vi var flinke til å komme oss ut likevel. I en liten leilighet merker man spesielt hvor viktig det er å komme seg ut for å få frisk luft, helst hver dag. Linde elsket å krabbe rundt blant alle bladene som hadde fått så fine farger.

November
______________________________________________________________________________________

Andreas hadde bursdag og fylte 25 år, og vi var på babyfotografering. Linde var nå 9 måneder, og ettersom hun hadde begynt å krabbe fikk vi noen utfordringer under fotoseansen da hun ikke hadde de helt store planene om å sitte så mye stille, haha.

November var også måneden hvor jeg virkelig fikk prøvd meg som fotograf, da årets julekortbilder skulle tas, og jeg må innrømme at jeg er grisefornøyd med resultatet.

Desember
________________________________________________________________________________________

I desember oppdaget vi Eventyrfabrikken, så etter dette har vi hatt hyppige besøk dit for å leke. Linde storkoser seg like mye hver gang, og siden hun ikke er i barnehage er det viktig for henne å få sosialiseres med andre barn også.

Jeg hadde bursdag og fylte 25 år, og i tillegg startet nedtellingen til jul for fullt. Vi gledet oss så vanvittig mye til å reise nordover for å feire jul med familien i Trondheim, og den 15. desember satte vi oss på flyet. Vi feiret bursdagen til bestemor som fylte hele 82 år, og Linde var på sin første aketur.

Tradisjonen tro bakte vi pepperkaker og pyntet juletre lille julaften. Og på julaften spiste vi en utrolig god julemiddag med ribbe og alt som hører med sammen med storfamilien, og koste oss med gaveåpning på kvelden. Det ble mange inntrykk for en liten kropp, så hun sovnet så lett som hun aldri har gjort. 


Vi reiste hjem til Oslo, eller nærmere bestemt Ski, for å avslutte året og tilbragte kvelden sammen med familien til Andreas.

Igjen, dette har uten tvil vært det beste året noen sinne, så nå gjenstår det bare å se hva 2017 har å by på. Det har allerede vært en fin start med en verdig bursdagsfeiring av den lille ettåringer vår, mer om det kommer senere :-) Ønsker alle et fantastisk 2017!

– Charlotte