Julen er min absolutte favoritthøytid, og jeg gleder meg like mye hvert år selv om jeg stadig blir et år eldre. Denne julen derimot, var ekstra spesiell. Julen 2016 var di første jul, og vår beste jul. Den beste julegaven fikk vi allerede i februar, og vi er så utrolig takknemlige som har fått lov til å ha deg i livene våre i snart ett år, og for alle de fine opplevelsene og minnene vi har delt med deg allerede.


_________________________________________________________________________________________________

Linde og jeg reiste til Trondheim på juleferie allerede 15. desember, så vi fikk to hele uker og det var veldig hyggelig. Andreas jobbet til og med 21. desember, så han kom ikke oppover før tidlig den 22. Da ble det en runde for å få på plass de siste ærendene før julen, og så stod det selvfølgelig pepperkakebaking på agendaen resten av kvelden. Tradisjoner, tradisjoner.

Da vi våknet lille julaften hadde det til alles store glede lagt seg et tynt hvitt teppe over bakken, og ønsket om ei hvit jul var mest sannsynlig i boks. Så da måtte vi jo selvfølgelig ut å teste akebrettet. Det ble lillemors første gang, og hun storkoste seg i akebrettet i en liten time før hun ble lei og ville ut.

Sola gikk ned allerede klokken 14, så dagene ble ikke så lange, men vi kom oss i alle fall ut en tur før det ble alt for mørkt. På kvelden stod risengrynsgrøt og spekemat på menyen, før pynting av juletre. Med julemusikk på spillelista er det like koselig hvert år, og i år hadde vi en ekstra liten, og veldig ivrig hjelper.

(Ser det ser ut som jeg har en real busk under armen her, men det er altså bare en skygge. Haha)

Da vi våknet på julaften hadde jo nissen fylt strømpene våre med pakker. Linde skjønte nok ikke så fryktelig mye av akkurat det, hehe, men hun syntes det var stas å få en egen pakke hun kunne rive av papiret. Bare en liten smakebit på hva som ventet senere på kvelden.

Resten av dagen gikk vi vel bare å ventet på julemiddagen. Ah, som jeg elsker tradisjonell julemat. Jeg kunne spist det hele året uten å bli lei, det er jeg sikker på! Og jeg skulle ønske jeg hadde en ekstra magesekk, slik at jeg kunne spist enda mer på selve julaften.

Så var det omsider tid for å åpne gaver da. Lillemor var veldig nysgjerrig på alle gavene som lå under treet, og aller kulest synes hun det var med alle gavebåndene. Vi holdt vel på med gavene i nærmere to timer, men det kom nesten ikke en lyd fra Linde. Det var så mye for henne å følge med på, og så mange inntrykk å fordøye så hun var rimelig opptatt.

Vi kunne virkelig ikke fått en bedre julefeiring sammen med familien, kvelden var komplett. Linde hadde som sagt mange inntrykk å fordøye, så hun ble liggende å dra seg helt til klokken 09.30 dagen etterpå. En drøm. Håper alle andre har hatt ei fin jul så langt, og at dere nyter siste rest nå. I morgen reiser vi til foreldrene til Andreas for julaften nummer to, og for å feire nyttårsaften. Det gleder vi oss til :-)

– Charlotte