Det er ustyrlig mange måter å finne ut om man kanskje kan være gravid på. Du kan ta en test eller gå til legen, eller du kan rett og slett sjekke om noen av punktene listet opp under passer. Hvis du kan krysse av ett eller flere av disse punktene er du mest sannsynlig gravid.

Gravidmage

… når du legger deg klokken 20.30 en lørdagskveld.

… når du i det ene øyeblikket har det så gøy at kan le til du ramler av stolen, og du i det andre øyeblikket hulker mens tårene renner nedover bollekinna, og du ikke kan svare den forskrekka kjæresten din på hvorfor.

… når du irriterer deg over at kjæresten din puster for høyt, eller spiser maten sin på feil måte og du kan finne på å gi han beskjed om at han kan gå å sette seg et annet sted hvis han ikke klarer å ta seg sammen.

… når du vet du bare kan bli sittende på do til du har tisset to ganger. Ellers må du bare tilbake om ti minutter uansett, så da kan du like godt bare vente der og spare miljøet for en runde med papir.

… når du ikke lenger har kontroll på om du er nybarbert der nede eller ikke. Det er jo umulig å se. Så det er like greit å slutte å bry seg først som sist, for om du skulle oppdage at det er en stund siden sist, så får du ikke gjort noe med det selv uansett.

… når du begynner å gråte fordi du oppdager at det er tomt for makrell i tomat i kjøleskapet når du hadde bestemt deg for at det var det du ville ha.

… når du skal snu deg i senga og må ta pause halvveis.

Gravidfotografering

… når du må ha hjelp til å ta på deg en sokk, og bare tanken på tunge vintersko gjør at du heller velger en aktivitet som ikke krever å ta av eller på disse skoene.

… når du mister noe du egentlig trenger på gulvet, men bare dytter det bort i et hjørne med foten og venter til kjæresten kommer hjem, eller du hører han roper fra et annet rom at han straks kommer for å hjelpe deg å plukke det opp.

… når du slutter å gå, og begynner å vagge og alle kan se på mils avstand at det er du som kommer.

… når vilt fremmede mennesker, og bekjente for den saks skyld, plutselig tror det er greit å spørre hvor mange kilo du har lagt på deg den siste måneden eller hvor mange strekkmerker du har fått, og alt av intimgrenser forsvinner og magen blir allemannseie.

… når den 24 år gamle innovernavlen din plutselig stikker utover. Da er det ikke lenger noen tvil.

– Charlotte