Altså, når man aldri har vært igjennom en spesiell hendelse tidligere er det slett ikke så lett å vite hva man trenger den første gangen. Nå tenker jeg altså på min forestående fødsel, og hva jeg virkelig trenger å ha med meg. Alle svangerskapsbøker har jo relativt like lister over det mest essensielle, og så kan man jo alltids bare google hva toppbloggerne har hatt med seg, så en god pekepinn får man jo fort. Men så har jo alle forskjellige behov da, så til syvende og sist må man vel bare stole på seg selv og pakke med seg det man tror man selv får bruk for.

TIL MOR:

Fødebagen1

Jeg hater å fryse på beina og bruker ullsokker stort sett hele året, så de må selvfølgelig med. I tillegg til myke og behagelige tøfler som var såpass billige at de fint kan kastes etter oppholdet. Jeg har ikke behov for å ta med meg så mange sykehusbasselusker hjem. Jeg har skjønt såpass at det er store, myke og behagelige klær som gjelder så jeg har med to nye joggedresser, som også er enkle å amme i, i tillegg til en ammesinglett. Jeg har også pakket med en god cardigan i ull, og en myk morgenkåpe. Hjemreiseantrekk blir bare strømpebukse og en enkel svart tøykjole.

Fødebagen2

Av annet har jeg pakket med store gode truser til bruk etter sykehustruseperioden er over, og litt romslige ammebher uten spiler. Jeg har også med et litt finere sett med undertøy til hjemreisen (også denne BHen er uten spiler). I tillegg har jeg pakket med ammeinnlegg i både ull, bomull, silke og engangs, så regner med det holder. Jeg har også pakket med salve for såre brystvorter, det har jeg hørt at man trenger, og så et greit utvalg av toalettartikler jeg bruker til vanlig og som lukter godt.

Ja, jeg kommer også til å ha med både sminke og rettetang. Det er greit at man skal føde og bo på et sykehus, men man må vel ikke gå rundt med håret i en dott og føle seg som en slask av den grunn? Jeg kan i alle fall se for meg at jeg vil sette pris på å kunne freshe meg litt opp etter hvert. Og når man er vant til å bruke litt enkel sminke (litt pudder i kinna og mascara) til vanlig, setter man sikkert pris på at man kjenner seg selv igjen etter at man har født også.

TIL BABY:

Fødebagen baby1

Det er jo ikke alltid lett å vite hvor lenge man blir værende på sykehuset, så vi har pakket med ganske godt med klær til lille. Ja, de har klær til babyene på sykehuset, men det er jo stas med noe eget som er nytt og fresht. Vi har med to litt finere sparkebukser i myk velour og en sparkebukse i bomull. Vi har også pakket med et par enkle bodyer og strømpebukse/bukse, samt pyjamas.

Fødebagen5

I tillegg har vi pakket med et helt sett i ull, et par smekker, lue, sokker, klorevotter og en smukk. Vi har på forhånd bestemt oss for at vi ikke ønsker å gi den lille et behov for smukk, og kommer derfor ikke til å pushe smukken, men vi tenker at den kan være kjekk å ha dersom det viser seg at hun har et stort sugebehov.

Fødebagen baby4

Fødebagen baby3

Vi har fått så utrolig mye flott og hjemmestrikket, så vi tar med et nydelig pledd som ei venninne av meg har strikket, og så fikk vi dette nydelige hentesettet til jul av foreldrene til Andreas. Jeg mistenker at det kan bli litt i største laget, men da har hun i alle fall noe å vokse i. Det hadde vært langt verre om det var for lite og vi ikke rakk å bruke det.

Ellers ligger svangerskapspapirer klare, kamera med tomt minnekort og lader, mobillader og diverse snacks til både mor og far. Jeg har helt sikkert glemt noe både til meg selv og babyen, men sykehuset ligger snaue 3 minutter med bil unna hjemme, så i verste fall er det bare å sende noen for å hente det :-)

– Charlotte