I går var det på flere måter en spesiell dag for Andreas og meg. På formiddagen var vi på ultralyd og fikk vite at vi venter ei frisk jente i begynnelsen av februar, og det er klart det måtte feires!

IMG_9771

I fjor fikk jeg oppleve dinnershowet Miracles hos Wallmans Oslo. Jeg var utrolig fornøyd og visste allerede da at dit måtte jeg ta med meg Andreas en gang. I går var jeg så heldig å få billetter til  jubileumsshowet Fireworks som hadde premiere 28. august, og kunne ikke fått en mer perfekt feiring og avslutning på dagen.

IMG_9775

wallmans1

Wallmans Olso ligger i eventyrlige omgivelser i Mølla ved Akerselva, og opplevelsen starter allerede i det man krysser broen over den brusende elva. Dørene åpnet klokken 17.45 slik at man kunne henge fra seg yttertøy og rekke å kjøpe noe å drikke i baren før vi fikk komme inn i den fantastiske salen klokken 18. Vi var så heldige å få plasser i en litt opphøyd sofalounge i kategori A, som er blant plassene med best sikt til scenen og satt veldig fint til.

wallmans3

wallmans4

På bordet ventet apertiff som var focaccia, flatbrød, vispet smør og pesto, samt wasabi popcorn. Da vi hadde satt oss godt til rette kom en av de ansatte rask til bordet for å tilby noe å drikke og presentere kveldens meny, og det gikk ikke lang tid før åpningsnummeret var i gang. Hos Wallmans Oslo er det ikke bare scenen som benyttes til show, hele lokalet er artistenes arena, og stjernene synger, danser og beveger seg rundt og mellom publikum og gjør hele kvelden og opplevelsen veldig levende. Som gjest sitter man ikke å ser på et show, man er i et show.

wallmans5

wallmans6

wallmans7

IMG_9826

Rett nr 1: Lettrøkt laks med rødbet- og kikertsalat, pepperrotkrem og persilledressing. 

Etter et flott åpningsnummer, kveldens signaturlåt, Katy Perrys Fireworks, og en meget hyggelig velkomst, fikk vi servert kveldens første rett av totalt fire. Wallmans Oslo er veldig opptatt av at alle skal kunne spise maten som blir servert, og har man noen spesielle behov gjør de alt de kan for å imøtekomme disse. Ved booking får man spørsmål om man har noen noen allergier eller om man følger en spesiell diet som de skal ta hensyn til. Siden jeg er gravid og ikke spiser rå fisk fikk jeg en spesialtilpasset forrett uten laks, og den var også helt nydelig.

wallmans10

wallmans11

wallmans12

Etter forretten var fortært forsvant servitørene igjen, før de raskt dukket opp på scenen for en dampende het tango. Hos Wallmans Olso er det nemlig de ansatte som spiller alle rollene og fungerer som både servitører og artister, og de gjør alle rollene like bra. Selv om servitørene tidvis er travelt opptatt med fantastiske show har man alltid det man trenger, man føler seg veldig godt ivaretatt. Vi manglet i alle fall ingenting i løpet av kvelden.

wallmans13

Rett nr 2: sellerirotsuppe med bacon og urteolje. 

Sellerirotsuppen var helt fantastisk nydelig, og jeg fikk ikke spist den opp fort nok. Denne retten kunne godt vært dobbelt så stor, jeg spiser jo tross alt for to, haha. Etterpå var det tid for et nytt forrykende sceneshow og tidlig Heavy Metal, og Andreas var i alle fall imponert, både av musikken og av sceneteknikken ;)

wallmans14

wallmans15

wallmans17

wallmans18

Etter dette nummeret var det duket for boybandaften med alle velkjente klassikere som hører med. Etter et par ballader var det klart for kveldens feirenummer, hvor det ble gjort litt ekstra stas på de som hadde kommet til Wallmans Oslo for å feire noe.

wallmans20

wallmans21

På fredag var det mange som fylte år, noen som hadde bryllupsdag, og det var også flere som var der for å feire at de venter barn. Det kan være hva som helst, hvis man har noen man vil gjøre litt ekstra stas på i en sammenheng, er Wallmans Oslo stedet, og de ansatte er behjelpelige med å skreddersy kveldens etter deres ønsker og behov.

wallmans23

wallmans24

Rett nr 3: kyllingbryst med potetkake, rødvinssjy, samt bacon og spinat ragu.

Den ene retten var bedre enn den andre, og hovedretten var virkelig kveldens høydepunkt i forbindelse med maten. Den var bare perfekt, ikke noe mer å si om den saken. I stedet for kylling kunne ban på forhånd bestille andre hovedretter, enten grillet kveite med sellerirot fondant, blåskjell beurreblanc, samt ragu på blåskjell og rotfrukter, eller entrecote 200g med persillerotpuré, sjy med marg, kjørvel og asparges-salat. Etter hovedretten var det jentenes tur til å innta scenen, og de tok oss med tilbake til 90-tallet og en real runde med Spice Girls.

wallmans30

wallmans33

wallmans36

Rett nr 4: sjokolade nemesis med bringebærgele og havrekjeks. 

Etterpå var det fokus på kjærlighet før kveldens siste rett ble servert. Denne sjokoladekaken var helt nydelig, men utrolig mektig så når den var fortært var det altså helt fullt i magen min. Etter kveldens siste rett tok artistene festen til et nytt nivå med et House of Soul-nummer i god gammel Blues Brothers-stil.

wallmans41

wallmans42

wallmans43

wallmans46

Til slutt ble den fantastiske kvelden avrundet på topp med norsk rock på norsk og høy allsangfaktor blant et veldig engasjert publikum. Kvelden stod til alle forventningene denne gangen også, og jeg kan ikke annet enn å anbefale årets jubileumsnummer på det sterkeste. Her er det noe for enhver smak, både med tanke på show og musikk. Det må bare oppleves. Tusen takk for en fantastisk helaften Wallmans Olso, vi gleder oss allerede til å se hva dere finner på neste gang!

– Charlotte